Mind42

Vragen over Mind42, of een verzoek om workshop, kun je mailen naar h.post@rocleiden.nl.

Wat is het?

Mind42 is een online tool om mindmappen mee te maken. Dat kan in je eentje maar je kunt ook anderen uitnodigen om mee te doen. 

De tool is heel simpel in te zetten, je hebt het razendsnel onder de knie. Tegelijkertijd heeft het een stel extra voorzieningen die je niet altijd tegenkomt bij andere tools. Ik laat ze zien in het filmpje dat daardoor wel zeven minuten duurt... eigenlijk te lang.

Je kunt met deze link naar de mindmap om nog eens rustig alles langs te klikken. Je zou 'm ook kunnen printen en als handleiding te gebruiken.

Waar is het handig voor?

De tool is ideaal om mee te brainstormen. Het werkt vlekkeloos. Het prettige van deze tool, in vergelijking met sommige andere mindmap tools is dat je 'm heel snel onder de knie hebt. 

Je kunt van alles in je mindmap kwijt: urls, notities, allerlei icoontje, to-do lijstjes, foto's, links naar andere mindmaps. In de voorbeelden hieronder kom je de mogelijkheden tegen.

Mind42 is ook een ideale outline-tool. Het maken van een outline blijkt veel studenten (en mensen in het algemeen) te helpen bij het plannen en schrijven van een stuk tekst (link). Met Mind42 is dat proces goed op afstand door de docent te volgen. 

Wat het je nodig?

De tool is gratis maar je hebt wel een account nodig. Ook iedereen die je wilt uitnodigen om mee te werken aan je mindmap heeft een account nodig. Zo'n account is in een halve minuut aangemaakt. Wat jammer is, is dat er rechts naast je mindmap geadverteerd wordt. Voor 10 euro per jaar, ben je de advertentie kwijt maar veel last heb je er verder niet van. 

Meteen uitproberen?

Klik op deze link, log in met username pietjepuk en wachtwoord 123456 en ga je gang.

Voorbeelden van toepassingen:

Hieronder de mindmap die aan het ontstaan is door het "meteen uitproberen"...  

Achter deze link vind je een mindmap over Web2.0-tools waarin je goed kan zien hoe internetlinks er uit zien. 

Dit is een mooie mindmap over muziek. Ga met je muis over de mindmap om te zien wat je allemaal kunt aanklikken.

Achter deze link vind je duizenden mindmaps die met Mind42 gemaakt zijn.

Het wachten is nog op voorbeelden van toepassingen van Mind42 uit ons ROC maar daar wordt aan gewerkt. Misschien zijn ze al te vinden achter deze link.

Alternatieven voor Mind42

Vind je achter deze link.