Doel van de website

Vanuit de beroepscontext, op maat, samen leren op de werkplek

Op deze website willen we voorbeelden verzamelen van het gebruik van ict-tools waarmee je het lesgeven en het begeleiden kunt verrijken. De meest geschikte voorbeelden zijn voorbeelden uit ons eigen ROC, van onze eigen collega’s. We werken immers allemaal zo'n beetje binnen dezelfde context met vergelijkbare voorzieningen. 

De bedoeling van de site is dat de voorbeelden die je er kunt vinden, je zo aanspreken dat je ze gemakkelijk kunt vertalen naar je eigen onderwijspraktijk en dat je de tools - alleen of met je team - gaat uitproberen. Én, dat je het resultaat vervolgens op deze website gaat delen met je collega’s zodat er nog meer aansprekende voorbeelden op de site komen te staan.  Bij het experimenteren en uitproberen kun jij, of je team, natuurlijk rekenen op de hulp van Onderwijs & Kwaliteit. 

Trouwens, het gaat niet alleen om het verzamelen van voorbeelden van het gebruik van de tools, ook ideeën voor het gebruik van de tools zijn meer dan welkom. Ideeën kunnen immers net zo inspirerend zijn als concrete voorbeelden zelf.

Je kunt je ideeën of voorbeelden rechtstreeks mailen naar h.post@rocleiden. Je kunt allerlei soorten van bestanden gewoon meesturen. Zodra je bijdrage online staat, krijg je van mij een mailtje.

Docenten leren het meest van zelf doen, van interactie met collega’s en van inspirerende collega’s en elk aspect van dat leren wil deze site ondersteunen. (Van Veen, K., Zwart, R., Meirink, J. & Verloop, N. (2010))

LINK NAAR VOORBEELDEN UIT ONZE EIGEN ONDERWIJSPRAKTIJK