Flipquiz

Vragen over Flipquiz, of een verzoek om een workshop, kun je mailen naar h.post@rocleiden.nl.

Wat is het?

Hanny de Bruin beschrijft het beter dan ik kan: 
"www.flipquiz.me, een quiz maken zoals je deze op tv ziet. Eén spelbord, 6 categorieën, elke categorie heeft 5 vragen die oplopen in moeilijkheidsgraad. De makkelijkste vraag levert 100 punten op en de moeilijkste vraag 500. Als de vraag geweest is verdwijnt deze van het bord. Zo kun je oefenen met de lesstof op een leuke manier. Je kunt het klassikaal spelen door de klas in groepjes te delen of je kunt het in de groepjes individueel laten spelen. Hebben ze de vraag goed krijgen ze de punten die bij de vraag horen. De score kun je op het bord bijhouden of binnen de groepjes individueel. (in de pro versie kan ook dat digitaal)
Eén flipquiz uitspelen duurt ongeveer 1 lesuur. Om het eerlijk te houden voorziet het spel in een timer die je zelf kan instellen. Als de tijd is verlopen, komt er een rood vlak met: “Time’s up!”en moet het antwoord worden gegeven." 

Waar is het handig voor?

Je kunt Flipquiz inzetten als quiz tijdens de les maar je kunt het ook inzetten als verzameling flashkaarten waarmee studenten in de les of thuis kunnen oefenen. Hieronder zie je de Demo die Flipquiz zelf gemaakt heeft. Er wordt meteen uitgelegd hoe Flipquiz werkt. Als je rechtsboven op Sign Up klikt, kun je meteen een account aanmaken.

Wat het je nodig?

Je hebt een gratis account nodig. Je kunt je mailadres gebruiken om dat aan te maken. 

Voorbeelden:

 Voorbeelden van het gebruik van Flipquiz door collega's zijn te vinden achter deze link. Achter deze link kom je voorbeelden tegen van buiten het ROC.