QR-codes

Iedereen kent ze wel... van die vierkantjes met streepjes en punten: QR-codes. Het zijn een soort geavanceerde barcodes. Je kunt ze scannen met je smartphone en meestal verwijzen ze naar een website. 

Via de website Scan.me kun je zonder moeite, gratis, QR-codes aanmaken. Trouwens niet alleen QR-codes die verwijzen naar een website. Je kunt verwijzen naar een email-adres of naar een locatie. Je kunt ook een QR-code maken die zodra je 'm scant meteen toegang geeft tot het wifi-netwerk. Op de website vind je nog meer mogelijkheden.

Ik gebruik de codes hieronder om uit te delen op de open dagen. Ideaal. Maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk binnen onze onderwijspraktijk. Wie heeft er al mooie voorbeelden? Stuur ze naar h.post@rocleiden.nl of scan de rechter QR-code hierboven.

Voor het scannen van een QR-code heb je wel een App nodig. Je kunt er tientallen vinden in de App Store en via Google Play. De App die door Scan.me is gemaakt kun je downloaden door op het juiste plaatje te klikken.

download             download