Thinglink

Wat is het?

Thinglink is een Webapp waarmee je via hotspots extra informatie aan een afbeelding kan koppelen. Als je met je muis over het plaatje gaat zie je meteen waar de hotspots zijn. In het voorbeeld zijn er vooral youtube-filmpjes aan de hotspots gekoppeld maar je kunt er ook tekst aan koppelen of een foto of een website.

Waar is het handig voor?

Voor duizend en één dingen. 
Doordat het maken van zo'n plaatje zo gemakkelijk is, kun je het ook aan je studenten vragen: 
"Maak een foto van een werkomgeving en koppel aan alles wat er te zien is het juiste woord in het Engels." 
"Wijs op een stadsplattegrond van Leiden alle locaties aan die voor toeristen interessant zijn en koppel daar relevante informatie aan in het Spaans"
"Maak een foto van je baksel en beschrijf voor alle kenmerken van dat baksel waar jij denkt dat je docent naar zal kijken bij de beoordeling"  
Thinglink heeft nog allemaal extra mogelijkheden. Je gaat ze vanzelf ontdekken als je er mee aan de slag gaat.
Als je Thinglink hebt gebruikt, stuur me dan een link van het plaatje. Ik zet het dan als voorbeeld op deze site. 

Wat heb je nodig?

Je kunt je bij Thinklink aanmelden met een twitter-, een Facebook, een gmail- of gewoon een email-account. Thinklink is gratis. Er is ook een versie van Thinglink voor je smartphone en je tablet. Het voordeel daarvan is dat je de foto's die je met die devices maakt meteen kunt gebruiken voor Thinglink.
In het filmpje zie je hoe het aanbrengen van hotspots werkt.

Voorbeelden van toepassingen:

Voorbeelden op deze site, van collega's dus, vind je achter deze link en achter deze link vind je er nog eens duizend van andere gebruikers.

Alternatieven voor Thinglink

Vind je achter deze link.